Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu


Vizyon: Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları yönetmeliğinin amaçları aynı zamanda okulumuzun amaçlarıdır. • Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır. • Öğrenciye, Atatürk ilke ve inkılâplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmaktır. • Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. • Öğrenciyi toplum içindeki rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. . Bulundukları çevrede yapacakları eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle milli kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olmak. • Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak

Misyon: Bütün öğrencilerimizi evrensel ölçülere sahip, insanları seven ve insanlara yararlı, iyi yurttaş nitelikleriyle bezenmiş kişiler olarak yetiştirmek. Bize teslim edilen yavrularımızın pozitif ilimlerle donanmış, çağdaş, modern insanlar olmalarına büyük özen göstermek. Öğrencilerimizin milli manevi değerlerimize, örf ve geleneklerimize bağlı geçmişimizle iftihar eden birer Anadolu insanı olarak yetiştirilmelerine de aynı derecede önem vermek. Öğrencilerimizi, demokratik, hakkını arayan ve başkalarının haklarına saygılı, sorumluluğunun bilincinde, hoşgörülü, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, çevre bilincine sahip sportif ve kültürel aktivitelere katılan, kendine güvenen ve teşebbüs ruhuna sahip, fedakâr, yardım sever, insanlarla iyi iletişim kurabilen kişiler olarak yetişmelerini sağlamak. SBS’ de aldıkları güzel sonuçların daha da iyileşerek devamını hedeflediğimiz çocuklarımızın, gururumuz oldukları herkesçe bilinmektedir. Başarılarının devamı da önemli hedeflerimizden biridir.

Başarılar: 2011 yılında,Türkiye genelinde yapılan; "Bu Benim Eserim" adlı yarışmada okulumuz; "Termal Sularda Bitki Yetiştirme"konulu proje ile 1.olmuştur. 2011/2012 Eğitim-Öğretim yılında Fen Lisesi´ne 1, Anadolu Öğretmen Lisesi´ne 4,Anadolu Lisesi´ne 10,Meslek Liseleri´ne 2 öğrencimiz yerleşmiştir.

Saatler: 08:30-15:00
Isınma: Kalorifer Sistemi
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0442 691 20 87

Belgegeçer - (442) 691 2087

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://koprukoyataturkyibo.meb.k12.tr

Adres - Şehitler Mahallesi Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Köprüköy/ERZURUM

Öğretmen :24
Öğrenci :247
Derslik :15
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2200
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Okul ilçe merkezinde yer almaktadır.

Adres - Şehitler Mahallesi Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Köprüköy/ERZURUM

Ulaşım Okulumuza ulaşım oldukça kolay ve sıkıntısızdır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İL MERKEZİNE :56 km İLÇE MERKEZİNE :0 km